Header Ads

4 Συμμετοχές των Σχολείων μας στους Διαγωνισμούς του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου!


Με τέσσερις εργασίες συνολικά συμμετείχαν τμήματα των Σχολείων μας στους Διαγωνισμούς του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας στο Διαδίκτυο (5/02/2019).

Μπορείτε να δείτε στον Ψηφιακό τοίχο του μαθήματος της Πληροφορικής (Τ.Π.Ε.) τις τέσσερις Συμμετοχές. 

Αναλυτικά:

1) Το τμήμα Ε2 συμμετείχε στον Διαγωνισμό με τίτλο: "Ασφάλεια στον Ψηφιακο Κόσμο". Τα παιδιά δημιούργησαν ένα Animated Video, μέσα από το οποίο γίνεται αναφορά σε θέματα, όπως η συνομιλία με αγνώστους στο Διαδίκτυο, τα διαδικτυακά παιχνίδια, η κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο. Η "Σοφή Κουκουβάγια" του Διαδικτύου μας συμβουλεύει με 9 κανόνες που πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας στο Διαδίκτυο. Το έργο υλοποιήθηκε στο μάθημα της Πληροφορικής σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του τμήματος κα Χρηστάκη Ευγενία.

Δείτε το Video:


2) Το τμήμα ΣΤ1 συμμετείχε στον διαγωνισμό "Ασφάλεια Συσκευών". Συγκεκριμένα ομάδα μαθητών του ΣΤ1 δημιούργησε ένα διαδραστικό - online Quiz για την Υγιεινή των Συσκευών (Cyber Hygiene). Απαντήστε τις ερωτήσεις του Quiz είτε ατομικά (επιλογή Solo Game), είτε διαγωνιστείτε με τους φίλους σας από διαφορετικές συσκευές (επιλογή Live Game).

Βρείτε το Quiz στον παρακάτω σύνδεσμο: 


3) Το τμήμα ΣΤ3 συμμετείχε στον διαγωνισμό "Προστασία Προσωπικών Δεδομένων". Oμάδα μαθητών του ΣΤ3 δημιούργησε ένα διαδραστικό - online Quiz για τον νέο Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). "Παίξτε" το Quiz είτε ατομικά (επιλογή Solo Game), είτε διαγωνιστείτε με τους φίλους σας από διαφορετικές συσκευές (επιλογή Live Game).

Βρείτε το Quiz στον παρακάτω σύνδεσμο: 


4) Το τμήμα ΣΤ2 συμμετείχε στον Διαγωνισμό "Ασφάλεια στον Ψηφιακό Κόσμο". Παιδιά της τάξης δημιούργησαν Παρουσιάσεις με χρήση προγράμματος δημιουργίας Παρουσιάσεων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από τις διαφάνειες τους πέρασαν μηνύματα σχετικά με την καλή χρήση του Διαδικτύου και τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε να δείτε και να κάνετε λήψη των παρουσιάσεων στον Παρακάτω σύνδεσμο: 

Από το Blogger.