Header Ads

Ενημερωτική Ομιλία-Βιωματικές δράσεις από την Πυροσβεστική υπηρεσία!

 
Σημαντική ενημερωτική εκδήλωση έγινε την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στον χώρο των Δημοτικών μας Σχολείων.
Τα παιδιά των τάξεων Δ', Ε' και ΣΤ παρακολούθησαν ομιλία από αξιωματικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου, ενώ είχαν την ευκαιρία να "παίξουν" το ρόλο του πυροσβέστη σε μια βιωματική δράση στην αυλή του Σχολείου.
Αναλυτικά, ο υποπυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου κ. Φλαμουράκης Αντρέας, μέσα από μια ομιλία και παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο Καπνούλης συμβουλεύει», ενημέρωσε αναλυτικά για τους κινδύνους από πυρκαγιά και σεισμό και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους.
Στη συνέχεια η εκδήλωση μεταφέρθηκε στην αυλή των Σχολείων. Με τη βοήθεια μεγάλου πυροσβεστικού οχήματος και τεσσάρων υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση με τη συμμετοχή των παιδιών.
Οι πυροσβέστες, με ειδικές στολές, έκαναν εικονική κατάσβεση πυρκαγιάς, δίνοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο στους μαθητές του σχολείου. Μέσα από μια εντυπωσιακή, βιωματική και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα για μικρούς και  μεγάλους, συνέβαλαν ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και στην  εκπαίδευση των παιδιών, για τη διαχείριση κινδύνων πυρκαγιάς και σεισμού.
Ευχαριστούμε τον κ. Φλαμουράκη και τους συναδέλφους του για την ομιλία και την σπουδαία εμπειρία.







Από το Blogger.