Header Ads

Ε4: Παρουσιάσεις παιδιών για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο!

Τα μέτρα προστασίας για τον Κορονοϊό (covid-19) που ίσχυσαν από την αρχή της Εβδομάδας (9/3) δεν επέτρεψαν την τελευταία ημέρα Σχολικών Μαθημάτων, την Τρίτη 10 Μαρτίου να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη εκδήλωση στα Σχολεία μας για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Στην προγραμματισμένη εκδήλωση εκτός τις ομιλίτριες κα. Ψαρουδάκη Κατερίνα (Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου-Ι.Τ.Ε.) και κα. Στέφου Μαρία (Ψυχολόγο των Σχολείων μας) είχαν προετοιμαστεί ομάδες παιδιών του τμήματος Ε4 να παρουσιάσουν στους συμμαθητές των Σχολείων τους και τους δασκάλους τους τα παρακάτω θέματα:

Ψευδείς ειδήσεις
Προσωπικά Δεδομένα
PEGI
Gaming & APPS
Διαδικτυακή Φήμη

Οι εξελίξεις στο θέμα του ιού απαγόρευσαν την εκδήλωση, ωστόσο οι μαθητές και μαθήτριες του Ε4 παρουσίασαν την Τρίτη (10/3) με επιτυχία τα παραπάνω πολύ σημαντικά θέματα την διδακτική ώρα της Πληροφορικής στους συμμαθητές του τμήματός τους, στον εκπαιδευτικό Πληροφορικής και στις εκπαιδευτικούς της τάξης τους.

Τα παιδιά παρά το ότι βρέθηκαν στην πρωτόγνωρη θέση του ομιλιτή μπροστά σε κοινό, ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στον ρόλο τους, γεγονός που δείχνει την πολύ καλή προετοιμασία που είχαν κάνει στην δημιουργία και παρουσίαση των θεμάτων τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες χειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές τους και ευχαριστήθηκαν την διαδικασία. 

Η εκδήλωση που αναβλήθηκε θα πραγματοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία, όταν επιστρέψουμε στις Σχολικές αίθουσες.

Στις Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τις παρουσιάσεις των επιμέρους θεμάτων.

Δεν έχουμε την γονική συναίνεση να δείξουμε τα πρόσωπα των παιδιών.











Από το Blogger.