Header Ads

Πορεία Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης - Ενημέρωση Γονέων!


Αγαπητοί γονείς,

Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, πρώτα από όλα για να σας εκφράσουμε το ειλικρινές ενδιαφέρον όλων μας για εσάς, τις οικογένειές σας και για τους/τις μαθητές/τριες μας!

Ευχόμαστε να είστε καλά και σας προτρέπουμε να φροντίζετε τον εαυτό σας για να παραμείνετε υγιείς, ψύχραιμοι και υπεύθυνοι, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Αγαπητοί γονείς, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι, όπως ορίζουν οι μέχρι τώρα οδηγίες εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,  η πρωτόγνωρη για όλους αυτή διαδικασία, γίνεται για να διατηρήσουν, οι μαθητές/τριες επαφή  με την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς επίσης και για επανάληψη και εμβάθυνση ενοτήτων που έχουν ήδη διδαχθεί ως την ημερομηνία αναστολής των σχολικών μονάδων. Επισημαίνεται στις σχετικές εγκυκλίους, ότι οποιεσδήποτε νέες ενότητες καλυφθούν, δεν θεωρείται ύλη που έχει διδαχθεί παρά μόνο εφόσον αυτή παραδοθεί και με δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.  

Μέσα από αυτές τις συνθήκες οι  εκπαιδευτικοί εργάζονται συνεχώς για να διαμορφώσουν το  εκπαιδευτικό τους υλικό και να το αναρτήσουν στις πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που ήδη γνωρίζετε και στις οποίες  μελετούν – αλληλεπιδρούν με την βοήθειά σας τα παιδιά μας.

Στις ιδιότυπες αυτές συνθήκες θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημαντικότητα όλα τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στη νέα αυτή  εκπαιδευτική διαδικασία,  γιατί με αυτόν τον τρόπο  διατηρούν επαφή με τα μαθήματά τους, με τους δασκάλους τους, αναπληρώνουν τα μαθησιακά κενά τους, εξασκούν τις ψηφιακές τους ικανότητες και απασχολούνται δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο τους. 

Τα παιδιά μας πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε σε διακοπές. Η μαθησιακή διαδικασία  συνεχίζεται με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση .

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία

Με εκτίμηση

Οι Δ/ντριες και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων μας. 

Από το Blogger.