Header Ads

Ενημέρωση για την Επαναλειτουργία των Σχολείων μας!

Αγαπητοί γονείς και Αγαπημένα μας παιδιά,

Όπως ήδη γνωρίζετε τα Δημοτικά Σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου έως και την Παρασκευή 26η Ιουνίου.

Με βάση τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας και την εγκύκλιο με τις οδηγίες που λάβαμε επισημαίνουμε τα εξής:

  • Οι μαθητές μας θα προσέρχονται στα σχολεία εκ περιτροπής. Τα τμήματα που έχουν περισσότερα από 15 παιδιά θα διαιρεθούν, αυστηρά με αλφαβητική σειρά, σε 2 υποτμήματα τα οποία θα προσέρχονται στα σχολεία ως εξής: Δευτέρα – Τετάρτη - Παρασκευή το ένα τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο, ενώ την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Βέβαια θα φροντίσουμε τα αδέρφια, που φοιτούν στα Σχολεία μας, να ενταχθούν στην ίδια ομάδα ημερών. Για τα υποτμήματα που θα δημιουργηθούν και τις ημέρες προσέλευσης, θα ενημερωθείτε από τον/την Δάσκαλο/λα του τμήματος μέσω e-mail.

  • Προσέλευση μαθητών αυστηρά 8:00π.μ. – 8:15π.μ. και από τις δύο εισόδους των Σχολείων μας. Τα παιδιά οδηγούνται κατευθείαν στις τάξεις τους.

  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.

  • Τα θρανία θα έχουν όλα τον ίδιο προσανατολισμό και η απόσταση μεταξύ των θρανίων θα είναι 1,5 μέτρο.

  • Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπ/κούς και μαθητές (για τους εκπ/κούς παράλληλης στήριξης η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική).

  • Σε όλες τις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά. Προβλέπεται καθαρισμός όλων των χώρων των σχολείων μας, δύο φορές την ημέρα. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας των Σχολείων και μετά το πέρας αυτής. Κάναμε ήδη γενική Απολύμανση όλων των χώρων των σχολείων μας.

  • Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για την μείωση συγχρωτισμού.

  • Το Ολοήμερο Πρόγραμμα - Πρόωρη Υποδοχή δεν θα λειτουργήσει προς το παρόν.

  • Το κυλικείο των σχολείων μας θα παραμείνει κλειστό. Όπως καταλαβαίνετε, επιβάλλεται να φροντίζετε για το πρόγευμα των παιδιών σας και για το νερό τους. Απαγορεύεται η χρήση των βρυσών.

  • Παρακαλούμε επίσης να φροντίσετε τα παιδιά να έχουν στην τσάντα και στην κασετίνα τους ότι είναι απαραίτητο, ώστε να μην χρειάζεται να δανειστούν κάτι, γιατί αυτό δεν θα είναι πια δυνατόν. Επίσης δεν θα δίνονται φωτοτυπίες. Υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή/τριας, όταν υπάρχει στο σπίτι άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί, συμπληρώνοντας μία Υπεύθυνη Δήλωση (του νόμου1599/86). Προκειμένου να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ασφαλή επάνοδο των μαθητών μας στα σχολεία μας, παρακαλείσθε όσοι ΔΕΝ σκοπεύετε να στείλετε τα παιδιά σας στα σχολεία μας να ενημερώσετε άμεσα τον/την δάσκαλο/λα του τμήματος το αργότερο μέχρι την Δευτέρα (1/6), καθώς επίσης και να υπογράψετε την Υπεύθυνη Δήλωση. Μπορείτε να κάνετε λήψη της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Για οποιοδήποτε θέμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τις Δ/ντριες των σχολείων τηλεφωνικά 2810250261 ή 2810313321 είτε μέσω mail, καθώς η είσοδος των γονέων στο χώρο των σχολείων μας από την Δευτέρα δεν θα επιτρέπεται, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Οι Δ/ντριες και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των Σχολείων μας.



Από το Blogger.