Header Ads

Απάντηση των σχολείων μας στο ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ του ekriti

 

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας από 14/9/2020 με τίτλο «Εικόνες από την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς στο Ηράκλειο (φωτο)» αναφέρεται στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στην πόλη μας. Το δημοσίευμα περιέχει το εξής σχόλιο επί λέξη: «Οι εικόνες έξω από τα 28ο-57ο Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου όπου οι πόρτες ήταν κλειστές, είναι αποκαρδιωτικές: συνωστισμός, με γονείς και μαθητές να μην τις κρατούν αποστάσεις ασφαλείας». Στο ίδιο δημοσίευμα ακολουθεί σειρά φωτογραφιών από τον χώρο έξω από το σχολικό μας συγκρότημα, που συνοδεύονται από σχόλια, όπως: «Συνωστισμός και μη τήρηση αποστάσεων», «Η πόρτα του σχολείου ήταν κλειστή», «Η τήρηση αποστάσεων είναι από τις πρώτες οδηγίες του ΕΟΔΥ».
Επειδή το παραπάνω δημοσίευμα δημιουργεί στον αναγνώστη την πεπλανημένη εντύπωση, ότι ο όποιος συνωστισμός παρατηρήθηκε έξω από το σχολικό μας συγκρότημα οφείλεται σε δική μας παρατυπία και μη τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.
Επειδή το παραπάνω δημοσίευμα δημιουργεί στον αναγνώστη την πεπλανημένη εντύπωση, ότι οι πόρτες του συγκροτήματός μας θα έπρεπε να παραμένουν ανοιχτές κατά τη λειτουργία των σχολείων.
Επειδή το παραπάνω δημοσίευμα μέμφεται, εμμέσως, τη διοίκηση των σχολείων μας, επειδή τάχα παρατηρήθηκε συνωστισμός μπροστά στην είσοδο του συγκροτήματος και, πάντως, έξω από αυτό.
Για τους λόγους αυτούς
Σας ενημερώνουμε ότι α) τηρούμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων από την διασπορά του Covid-19, β) η έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία μας έλαβε χώρα με ασφάλεια και ομαλότητα, γ) η διοίκηση των σχολείων μας οφείλει να διατηρεί τις πόρτες του συγκροτήματος κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου, δ) ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας έναντι του Covid-19 σε χώρους που κείνται εκτός του σχολικού μας συγκροτήματος.
Σας καλούμε δε, να αποσύρετε το παραπάνω δημοσίευμα από τον ιστότοπό σας, και από κάθε ιστότοπο που το αναπαρήγαγε, εντός 24 ωρών από την λήψη της παρούσας μας. Ειδάλλως, καλείστε να δημοσιεύσετε εντός 24ώρου επανορθωτική δήλωση που θα αποκαθιστά την τιμή, υπόληψη και αξιοπιστία της διευθύνσεως των σχολείων μας και θα καταρρίπτει κάθε υπόνοια ότι τάχα δεν τηρούμε τους νόμους και τους κανονισμούς περί Covid-19 ή ότι εκθέτουμε τους μαθητές μας σε κίνδυνο.
Σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβουμε κάθε νομική ενέργεια για την προστασία των δικαιωμάτων μας και την αποκατάσταση της ηθικής μας βλάβης και τούτο να το γνωρίζετε.

Από το Blogger.