Header Ads

Εγγραφές Α' τάξης για το έτος 2024-2025

 



Από την Παρασκευή, 01-03-2024 ξεκινούν οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ Τάξη Δημοτικού του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2024-2025. Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις.

Ποιοι μαθητές πρέπει να εγγραφούν στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου;
Στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου εγγράφονται οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως 31-12-2018.

Πότε πραγματοποιούνται οι εγγραφές;

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιούνται από 1 έως 20  Μαρτίου 2024. Οι εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ποιος πραγματοποιεί την εγγραφή;
Την εγγραφή του/της μαθητή/τριας πραγματοποιούν οι γονείς ή οι νόμιμοι κηδεμόνες αυτού. Εάν προσέρχεται μόνο ο ένας από τους γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζει για τον άλλο Υπεύθυνη Δήλωση ότι συναινεί στην εγγραφή στο σχολείο από το gov.gr ή επικυρωμένη σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Τι κάνουμε σε περίπτωση νόμιμης διάστασης ή επιμέλειας;

Προσκομίζουμε υποχρεωτικά τη νόμιμη απόφαση και σε κάθε περίπτωση την Υ.Δ. συναίνεσης στην εγγραφή στο Σχολείο από το gov.gr  ή επικυρωμένη από Κ.Ε.Π.

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για την εγγραφή;
Τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για την εγγραφή είναι:

1. Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση (παρέχεται από το σχολείο).

2. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (χορηγείται από το Νηπιαγωγείο φοίτησης ή εκδίδεται ηλεκτρονικά μέσω της ΕΨΠ (gov.gr))

3. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (π.χ. έντυπο Ε1, συμβόλαιο μίσθωσης ακινήτου, λογαριασμός ΔΕΚΟ κτλ.). Εφόσον προσκομίζονται λογαριασμοί από ιδιωτικούς παρόχους, απαιτούνται δύο(2) λογαριασμοί στο όνομα των γονέων/κηδεμόνων.

4. Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού ή άλλο στοιχείο, από το οποίο αποδεικνύεται ότι

έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

5. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ). Υποβάλλεται από την ημερομηνία εγγραφής μέχρι και την έναρξη του σχολικού έτους εγγραφής - Σεπτέμβριος 2024 (παρέχεται από το σχολείο). Διατίθεται και εδώ.

6. Πιστοποιητικό Γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (δεν απαιτείται η προσκόμισή του από τους γονείς, καθώς αναζητείται από το σχολείο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος)

7. Προαιρετικά: Αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο. Δεκτές γίνονται όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα χωρίς προϋποθέσεις. Στο Τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00) δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι μαθητές/τριες φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Η αίτηση για το Ολοήμερο Πρόγραμμα παρέχεται από το σχολείο.

Σημείωση: Οι αλλοδαποί/ες μαθητές/τριες εγγράφονται στην Α΄ Τάξη προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που αναγράφονται παραπάνω, καθώς και ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.

Είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών;

Ναι. Η εγγραφή θα επιβεβαιωθεί μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, οπότε και θα κληθείτε στο σχολείο για να συμπληρώσετε την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση προσκομίζοντας τα πρωτότυπα δικαιολογητικά.

Ποιες ώρες πραγματοποιούνται οι εγγραφές;

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 8.30π.μ.-10.00π.μ.

Για τα όρια σχολικής περιφέρειας των 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στα Τηλέφωνα Επικοινωνίας των σχολείων 2810 250261(28ο Δ.Σχ.)/ 2810 313321 (57ο Δ.Σχ.)

 

Από το Blogger.