Header Ads

Εργαστήρια Δεξιοτήτων- Δράση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες

Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του πρώτου τριμήνου και με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου που είναι παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις με τα παιδιά των τμημάτων Γ1, Γ2 και Δ2.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν βιωματικά λεπτομέρειες για τα ΑΜΕΑ, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ώστε να αναπτύξουν την ενσυναίσθησή τους, δηλαδή να καταστούν πολίτες με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την κατανόηση στις ανάγκες των συνανθρώπων τους.

Μεταξύ άλλων, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη γραφή Braille, το λευκό μπαστούνι, τους σκύλους οδηγούς, τη χοροθεραπεία, τη νοηματική κ.α.

Δύο διαδικτυακές συναντήσεις έλαβαν χώρα στο σχολείο μας: η πρώτη με τη χοροθεραπεύτρια κ. Έλενα Καλλίλα η οποία αξιοποιεί τον χορό ως μέσο θεραπείας και ψυχικής ενδυνάμωσης για ΑΜΕΑ και η δεύτερη με την κ. Λιάνα Καράτζου η οποία μας έδειξε και μας μίλησε για τον σκύλο οδηγό της, τη βοήθεια που της παρέχει και τη σχέση που έχει αναπτύξει μαζί του.

Αποκορύφωμα των δράσεων ήταν η επίσκεψη του ΚΕΑΤ στο σχολείο μας. Πιο συγκεκριμένα μας επισκέφτηκαν ο πρόεδρος του σωματείου τυφλών κ. Μενέλαος Μαρκοδημητράκης, το μέλος Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης και η γραμματέας του σωματείου κ. Σοφία Μονιάκη.

 



















Από το Blogger.