Header Ads

Τάξη Γ2 - Women in Science

 Τάξη Γ2.

                                           

Ξεκινώντας με το πόσο επίκαιρο παραμένει σήμερα το ζήτημα των έμφυλων, αλλά και των, κάθε μορφής, προκαταλήψεων και στερεοτύπων, το αίτημα για ελεύθερη έκφραση και αυτοπραγμάτωση όχι μόνο των γυναικών, αλλά κάθε ανθρώπου, είναι επιτακτικής σημασίας. Με την αφορμή της Διεθνούς Ημέρας Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη σχεδιάστηκε ένα πολυεπίπεδο project.
Τα κορίτσια του Γ2 ανέλαβαν να παρουσιάσουν το έργο κάποιων σπουδαίων γυναικών, οι οποίες όχι μόνο διακρίθηκαν, αλλά διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην πορεία της ανθρωπότητας. Η πλειοψηφία των γυναικών αυτών έχει διαπρέψει στις Θετικές επιστήμες, έναν χώρο που θεωρείται ανδροκρατούμενος, όχι γιατί αμφισβητείται η οξυδέρκεια των γυναικών, αλλά γιατί τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις της εκάστοτε εποχής φρόντισαν να καταπνίξουν τις όποιες προσπάθειες καινοτομίας. Έτσι, αρκετά μεγάλα επιτεύγματα τα οποία έχουν αποδοθεί σε άνδρες επιστήμονες, κρύβουν πίσω τους αφανείς ηρωίδες.
Οι γυναίκες επιστήμονες που γνώρισαν τα παιδιά, μέσω του project αυτού, ήταν: η Marie Curie, η Irene – Joliot Curie, η Nettie Stevens, η Rita Levi – Montalcini, η Lise Meitner, η Tu Youyou, η Segenet Kelemu, η Margaret Hamilton, η Vera Rubin, η Υπατία και η Amelia Earhart.
Από τη δική τους πλευρά, τα αγόρια του τμήματος, θέλοντας να υποστηρίξουν τις συμμαθήτριές τους, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, την καλλιτεχνική και τη δημοσιογραφική ομάδα. Κάθε ομάδα ασχολήθηκε με την προβολή του έργου αυτών των γυναικών και τη στήριξη γενικότερα του δικαιώματος στην εκπαίδευση για όλα τα κορίτσια.
Τίτλος προγράμματος: #WomenInScience
Το blog των μικρών μας μαθητών είναι: https://womeninscience2024.blogspot.com/

























Από το Blogger.