Header Ads

Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο (14/2/2019)!

 Στο μάθημα των Τ.Π.Ε. (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) ήταν αφιερωμένη η Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στο 28ο και 57ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου (συστεγαζόμενα).

Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα – Ενημερωτική εκδήλωση για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο στην αίθουσα Εκδηλώσεων των Σχολείων, την οποία παρακολούθησαν τα παιδιά των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων. Η ημερίδα ξεκίνησε στις 08:30 και  ολοκληρώθηκε στις 12.30μ.μ.


Τα παιδιά των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εξαιρετικές παρουσιάσεις των ομιλητριών κας Ψαρουδάκη Κατερίνας και κας Μπαριτάκη Ιωάννας, συζήτησαν και εξέφρασαν τις απορίες τους και τις σκέψεις τους. 

Επίσης, παρακολούθησαν animated Video και ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν τμήματα των  Σχολείων μας. 

Τα παιδιά είχαν σημαντική θέση στις δράσεις της ημέρας. 

Ομάδα μαθητών έκανε διάλογο και επιχειρηματολόγησε, σε μια πρωτότυπη δράση, για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβαν ο κ. Χουρδάκης Νίκος, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και η κα Παπαδοπούλου Ευδοκία, εκπαιδευτικός του ΣΤ1. Στο τέλος της ημερίδας, τα παιδιά, σε ομάδες, απάντησαν, ανταγωνίστηκαν και διασκέδασαν με online διαδραστικά κουίζ, δοκιμάζοντας τις γνώσεις τους σε επίκαιρα θέματα Ασφάλειας στον Ψηφιακό κόσμο. 

Στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δόθηκαν οι Έπαινοι Συμμετοχής! 

Ευχαριστούμε την κα Ψαρουδάκη Κατερίνα από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και την ψυχολόγο κα Μπαριτάκη Ιωάννα για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις. 

Για τη σημασία να ενημερωθούν τα παιδιά για τα θέματα Ασφάλειας στον Ψηφιακό κόσμο μίλησαν στην αρχή της εκδήλωσης οι διευθύντριες των δύο δημοτικών κες. Ζαχαριουδάκη Ρένα και Φακίνου Καλλιόπη.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί ευχαριστήθηκαν μια διαφορετική σχολική ημέρα!







Από το Blogger.