Header Ads

Συμμετοχή των Σχολείων μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Criss - Βράβευση!



Τα Δημοτικά μας Σχολεία κατά το Σχολικό έτος 2018-2019 συμμετείχαν στο καινοτόμο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο «Demonstration of a scalable and cost-effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools» και το ακρώνυμο CRISS.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για την απόκτηση, αξιολόγηση και πιστοποίηση των Ψηφιακών Ικανοτήτων των μαθητών μέσα από τα μαθήματα του Σχολείου και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο Ψηφιακής Ικανότητας (DIGCOMP), αλλά και τα προγράμματα σπουδών στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσα από την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών Σεναρίων στο μάθημα της Πληροφορικής. Το συγκεκριμένο έργο προσέφερε στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές ένα πρωτοποριακό περιβάλλον για την απόκτηση, αξιολόγηση και πιστοποίηση της ψηφιακής ικανότητας.

Στους μαθητές του ΣΤ4 (που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος) δόθηκε πιστοποιητικό ψηφιακής ικανότητας από τo πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 40.000 μαθητές, 2389 εκπαιδευτικοί και 400 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη.

Διεθνές Συμπόσιο για το πρόγραμμα CRISS - Βράβευση των Σχολείων μας!

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 διοργανώθηκε από την ΠΔΕ Κρήτης Διεθνές Συμποσιο στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Έργο CRISSΗ2020.

Εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη παρουσίασαν την εμπειρία τους από την συμμετοχή τους στο καινοτόμο και πρωτοποριακό έργο CRISS για την απόκτηση και την πιστοποίηση της ψηφιακής δεξιότητας μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζαχαράκη Σοφίας και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Καρτσωνάκη Εμμανουήλ.

Τα Σχολεία μας εκπροσώπησε ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής Νίκος Χουρδάκης, ο οποίος παρέλαβε από την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη τιμητική πλακέτα και βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Εικόνες από το Συμπόσιο για το CRISS και την απονομή του Βραβείου στα Σχολεία μας:



Από το Blogger.