Header Ads

"SID GAME 2020" από το ΣΤ1 (Video)!

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 τα παιδιά του τμήματος ΣΤ1 των 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου οργάνωσαν και έπαιξαν το SID GAME 2020. Το παιχνίδι πήρε το όνομα του από την φράση Safer Interet Day! 

Με αυτό το πρωτότυπο "παιχνίδι' τα Δημοτικά μας Σχολεία συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 (Safer Internet Day 2020 - SID 2020).  

Το SID GAME είναι να παιχνίδι ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής με θέματα που άπτονται την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο!

Δείτε το Video της Συμμετοχής των 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων:

«Οργανωτής» του παιχνιδιού είναι το ρομπότ SID που με τη βοήθεια μιας μαθήτριας «Παρουσιάστριας» συντονίζουν το παιχνίδι στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα του Παιχνιδιού. 

Για τις ανάγκες του Video του διαγωνισμού καθορίσαμε ο νικητής του παιχνιδιού να είναι το παιδί που θα απαντήσει σωστά σε τρεις ερωτήσεις!

Τα παιδιά της τάξης προγραμμάτισαν μέσα από την πλατφόρμα Προγραμματισμού Scratch το ρομπότ SID, μελέτησαν θέματα που αφορούν την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο και εργάστηκαν για να διαμορφώσουν και να διακοσμήσουν την ειδική «Πίστα» που χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες του SID Game!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος εντάχθηκαν σε μια ομάδα που έπρεπε να λειτουργήσει αρμονικά. Κάθε ένας και κάθε μια είχε το δικό του/της ρόλο στην εργασία, η οποία παράχθηκε και σίγουρα αυτή η αλληλεπίδραση είχε μόνο θετικά οφέλη για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν. Σημαντική ήταν η συμβολή του εκπαιδευτικού του τμήματος κ. Αντωνακάκη και της εκπαιδευτικού κας. Μπάμπαλου. Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό Αγγλικών κα. Βογιατζάκη Μαρία για την άρτια βιντεοσκόπηση του παιχνιδιού! Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να φτάσουμε στην ολοκλήρωση του project.

Συνεργάστηκαν οι μαθητές του ΣΤ1 (σε αλφαβητική σειρά):

Αλεξάκης Μαρίνος, Αντωνακάκης Οδυσσέας, Αποστολάκη Μαρίνα, Αποστολάκης Εμμανουήλ, Βιολιδάκη Μαρία, Γαζανός Αλέξανδρος, Ζαχαριουδάκης Ιωάννης, Κανάκη Γεωργία, Κοπιδάκη Αικατερίνη, Κορνάρος Σταύρος, Κουγιουμουτζή Χρυσή, Μαυρογιάννης Ιωάννης Άγγελος, Μπιολάκη Μαρία, Παπαδόπουλος Αντώνιος, Πλατοκούκη Ειρήνη, Πολυχρονάκης Γεώργιος, Πρόκο Βαλεντίνα, Σηφάκη Νικητία, Σφακιανάκη Μελπομένη, Τζανετή Ελισάβετ, Φασουλάκη Μαρίνα, Χαραλαμπάκης Νικόλαος,

Ο Εκπαιδευτικός Πληροφορικής:

Νίκος Χουρδάκης

Εικόνες από τη δράση:







Από το Blogger.